Hüseyin Girenes Fen Lisesi

Belgegeçer : 0 242 5389007
WEB https://alanyafenlisesi.meb.k12.tr
Adres : Oba Mah. Azakoğlu Sok. No 5 Alanya / Antalya
VİZYON : Fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metodlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan, yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan, dünya ile yarışan, bilim adamı ve akademisyen yetiştiren, yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan, etkili ve nitelikli, laik, çağdaş, demokratik ve değerler eğitimimizi alarak özümsemiş bireyler olarak yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını, problem çözümünde bilimsel yöntemi kullanma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler : 08:00 - 15:10
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Klima
Servis : Servisle ulaşım mevcut.
Ulaşım : Belediye otobüsüyle ve özel araçla.
Yerleşim Yeri : Oba Mahallesi.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 8 km.
Kontenjan Bilgileri : 9. SINIF KONTENJAN GENEL: 120 BOŞ: 5 10. SINIF KONTENJAN GENEL: 170 BOŞ: 6 11. SINIF KONTENJAN GENEL: 122 BOŞ: 12 12. SINIF KONTENJAN GENEL: 120 BOŞ: 22
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 9. SINIF TABAN PUAN: 427,7368 10. SINIF TABAN PUAN: 437,4105 11. SINIF TABAN PUAN: 461,1121 12. SINIF TABAN PUAN: 391,1659
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021 YKS SINAVA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI: 111 ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI: 66
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %66